• Momenteel zijn wij bezig met onderhoudswerkzaamheden. Dit kan af en toe een error geven, excuses voor het ongemak.
  •    Gratis verzending vanaf 75 euro
  •    Betaal veilig en snel
  •    Fysieke winkel met brasserie
  •    5165 artikelen
  •    

Bendy kaart

423 keer gelezen

Antoinette heeft met het nieuwe Bella Lulu designpapier Diep in de Zee deze bendy kaart gemaakt. In combinatie met de CraftLab zeedieren en de plaatjes uit het designpapier kun je een heel leuk onderwatertafereeltje maken.

Wat heb je nodig voor deze  gekruiste bendy kaart:
1. 4x cardstock 15,25 x 15,25 en ril alle 4 door de helft
2. 1x cardstock 15,25 x 12,7 en ril  op 1,3 en 11,4 stans daaruit, in het midden, een cirkel van ongeveer 9,2
3 1x cardstock een strook van 8,9 bij 2,5 en ril op 1,3 en 7,4
4. 1x cardstock cirkel van ongeveer 7,6
5. 1x cardstock 21 x 4,2
6. 1x cardstock 21 x 3,5

A: 2x designpapier  van 7 x 14,6
B: 2x designpapier van 7 x14,6
C: 1x designpapier van 12 x 12 stans daaruit,v in het midden, een cirkel van ongeveer 9,8 in diameter
D: 1x designpapier cirkel van ongeveer 7 in diameter
E:  2x designpapier voor de golven van de zee

* MICA 15,25 X 17,8 ril lange zijden op 1,3 en 16,5

Pak drie stuks cardstocks van nr.1 en plak daarop, bij de ene designpapier A op beide helften en bij de ander twee designpapier B op maar 1 helft.  Eentje op de linker helft en het andere , de derde, vierkant eentje op de rechterhelft. LEG NU BEIDE 1B vierkanten even apart.

Pak je cardstock met designpapier nr. 1A en nummer 3, het strookje die al gerild is. Maak je strookje even bol met een hulpmiddel, zodat het een boogje wordt. Doe alleen lijm op de kleine plakstrookjes en maak deze vast in het midden van het midden van je vierkante gerilde kaart met designpapier A (dus over de rillijn als een boogje, niet plat maken)

Neem daarna nummer 4 en plak daarop designpapier D. Versier de cirkel en bevestig deze op het gebogen plakstrookje met wat kit of goede lijm.

We gaan nu verder met cardstock nr. 2, waarop je designpapier C plakt. Maak deze ook weer alvast bol met een hulpmiddel (vouwbeen bijv.). Smeer beide plakstrookjes in met lijm en plaats deze over de al versierde cirkel heen, zodat hij mooi in het midden zit en er een doorkijkje ontstaat.

Nu is het mica aan de beurt. Daarop plak je op de zijstrookjes tacky tape (3mm of 6mm). Zorg dat je god gerild  hebt. Vouw je mica om de, tot nu toe geprepareerde, kaart en haal je folie van de tacky tape om het mica vast te plakken. DEZE GAAT DAN VANZELF IN EEN BOOG STAAN.

We gaan over naar de golven van de zee. Daarvoor heb je nr. 5 en 6 nodig in combinatie met E om te matten. Dus plak deze zo op elkaar, zodat je (zie mijn kaart) een wit randje eromheen krijgt. Dan gaan we ook deze weer bol maken . Vouw eerst nr 5E. , dus de hoogste strook met golven, eerst om de kaart heen, (mag tegen het mica aankomen), zodat je aan beide kanten even de rillijn kunt aftekenen om weer een plakstrookje te maken van ong. 1 a 2 cm. Knip aan beide zijden dan even de golfstrook af wat teveel is.

Doe het zelfde met strook 6E, als hierboven, maar hij komt iets wijder om de eerste strook, zodat je er diertjes achter kunt plakken (zie mijn kaart ). Houod daar rekening mee bij het omvouwen. Kleed dan de golven van de zee aan met visjes, schelpjes, zeewier, zeediertjes etc… naar eigen inzicht. Ook op het MICA zelf kun je afbeeldinkjes plakken, zoals een kwal en nog meer visjes en de spetters uit het blaasgat van de walvis.

Dan hebben we nog 3 gerilde vierkanten over, waarvan twee al voorzien zijn van designpapier nr. 1B , die we apart hadden gelegd. Doe op 1B lijm aan de achterkant waarbij aan de voorkant GEEN designpapier zit en plak die aan de achterkant van je geprepareerde kaart, precies tegen de vouwlijn. Hetzelfde kun je nu doen met de andere 1Bv en plak die dan ook aan de achterkant van je geprepareerde kaart ook weer tegen de vouwlijn aan. Kijk goed naar het voorbeeld en waar de designpapiertjes zitten. Het laatste gerilde vierkant krijgt aan de achterkant op beide helften lijm en bevestig die, uiteraard weer aan de achterkant van je kaart, tegen/aan de net aangebrachte beide flappen van de beide 1B helften. Zo ontstaat een stevig gekruiste kaart. Maak je kaart af met labels en een geschikte tekst.

Heel veel plezier met het maken van deze te gekke bendy kaart. Mocht je dit model ook maken dan zouden we het natuurlijk leuk vinden als je dit met ons deelt in onze Noor & Zo Facebook groep.

Onderaan deze blog hebben we voor jullie alle gebruikte materialen op een rijtje gezet zodat je ze heel eenvoudig toe kunt voegen aan je winkelmandje.

Geef een reactie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de nieuwste producten, de geplande online events, aanbiedingen en meer? Meld je hier aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief door je naam en e-mailadres achter te laten.

Ben jij op zoek naar inspiratie?

Lees onze blogs, volg ons op Facebook en Instagram of abonneer je op ons YouTube kanaal.

Stel hier je vraag